Activități extrașcolare - Scoala Gimnaziala nr.1 Chiesd, Salaj

ȘCOALA GIMNAZIALĂ Nr.1 CHIEȘD

... Informatiile de mai jos sunt in curs de actualizare ...

Tribute
Du-te la conținut
Tinerii dezbat
Vacanță plăcută tuturor!
  Dragii noștri, cu siguranță, anul acesta nu a fost ușor, dar ați reușit să-l depășiți cu străduință, dispoziție bună, cu mintea deschisă, adaptabilitate și curaj.
  Am dori să începem prin a mulțumi părinților voștri pentru sămânța de omenie și bunătate pe care au sădit-o în voi și pentru încrederea pe care ne-au acordat-o permițându-ne să o cultivăm mai departe în școala noastră. Apoi, vă mărturisim că fiecare zi alături de voi a fost pentru noi bucurie, inspirație și mândrie.
Credem cu tărie în voi și în puterea voastră de a construi un viitor frumos! Visați frumos și transformați-vă visurile în realitate. Vă felicităm pentru frumoasele rezultate!
Mulțumim domnului primar Chiș Leontin și Consiliului Local pentru tot sprijinul și susținerea oferită!
Școala altfel
  În prima zi a "Școlii Altfel" am avut oaspeți de seamă care au impresionat elevii!
 Policlinica Salvosan Ciobanca a fost reprezentată de domnii Vlad Gheorghițeanu, asistent medical generalist, și domnul doctor Ahmad Mohamad, medic stomatolog, care au prezentat elevilor noțiuni de prim-ajutor și igienă dentară.
  Cunoașterea și respectarea regulilor de circulație, noțiunile de bullying, infracțiune, contravenție, au fost prezentate de către insp. Flonta Loredana și Ag. șef adj. Horincar Ioana, din cadrul IPJ Sălaj - Biroul Siguranță Școlară, sinsp. Balota Bianca din cadrul Serviciului Ordine Publică și S.C.M.S. Cîmpean Marius din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Sălaj.  
  Domnul Imbre Cosmin, plutonier major din cadrul ISU Porolissum Salaj a avut un rol important în pregătirea unitară a copiilor, pentru formarea unui comportament adecvat în perioada premergătoare, pe timpul și după manifestarea unei situații de urgență.
  Le mulțumim și îi așteptăm cu drag și la alte activități!
  Preșcolarii noștri au fost în vizită la Grădinița Sighet, unde au fost primiți cu brațele deschise de colegii lor!
Școala altfel
  A doua zi a "Școlii Altfel" a fost una culturală.
  Biblioteca Publică Chieșd și Trupa de păpuşari profesionişti “AnimaArt” din Cluj Napoca au pus în scenă spectacolul ”Punguța cu doi bani” la  Căminul Cultural Chieșd. Regia a aparținut actriței Dana Bonțidean.
  Elevii claselor terminale au avut oaspeți de la Liceul Ortodox "Sf. Nicolae" din Zalău, coordonați de părintele director pr. Călin Radu Ciurbe.
  În curtea școlii am avut parte de o activitate desfășurată în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Artă - Zalău, reprezentat de domnul dr. Ioan Bejinariu, cercetător ştiințific, domnul dr. Horea Pop și Strîmbu Antonia (voluntar).
  Mulțumim tuturor!
Școala altfel
  Azi, în a treia zi a "Școlii Altfel", am fost în excursii, am făcut vizite, ne-am prezentat talentele și ne-am întâlnit cu reprezentanți ai Poliției locale. O zi plină de activități diferite care vor rămâne printre amintirile plăcute ale copiilor!
  Felicitări tuturor!
Școala altfel
În a patra zi a "Școlii Altfel" am continuat cu vizite, excursii, drumeții și am descoperit noi elevi talentați.
Mulțumim gazdelor pentru surprize!
Happy Easter!
Sărbători fericite tuturor!
Pregătiri de Sfintele Sărbători Pascale
 Chiar dacă nu pare, noi ne pregătim de sărbătorile de Paște! Am pictat ouă și așteptăm cuminți în case Iepurașul. (Îi pregătim sania și ghetuțele)
 
 Cu mult entuziasm și creativitate, elevii claselor primare și gimnaziale au participat la diferite activități dedicate sărbătorilor de Paște și în cadrul orelor de limba engleză, cu teacher Diana. În cadrul proiectului E-TWINNING EASTER CARDS EXCHANGE 2023 au colaborat cu elevi din Italia, Turcia, Spania și Polonia prin schimb de felicitări de Paște, descoperind tradiții specifice fiecărei țări!
Săptămâna verde
 A patra zi a "săptămânii verzi" a fost dedicată cunoașterii arealului local. Am făcut vizite, excursii, drumeții. Ne-am relaxat, am explorat, am cules plante medicinale, am studiat insecte/păsări ale primăverii, ne-am împrietenit cu unele animale dar am și muncit.
 Soarele a ținut cu noi azi!
Ziua Internațională a Francofoniei
 Ziua Internațională a Francofoniei (La Journée Internationale de la Francophonie), a fost sărbătorită cu mare entuziasm de către elevii școlii noastre, îndrumați de doamna profesoară de limba franceză, Ana Boloș.
 
 Elevii au lucrat în echipe la realizarea unor postere despre Franța (geografie, obiective și atracții turistice), pe care le-au prezentat colegilor în curtea școlii. Rezultatul a fost unul spectaculos: muzică, dans și voie bună!
Ziua Francofoniei (20 martie) este sărbătorită de persoanele și țările care au limba franceză ca limbă comună, o limbă mondială, una dintre cele mai vorbite si mai studiate în școli, dupa limba engleză.
Vive la France!
Vive la Francophonie!
8 Martie - Ziua Internațională a femeii
Ziua siguranței pe internet
  Elevii claselor a VI-a B și a III-a au realizat activități dedicate ZILEI SIGURANȚEI PE INTERNET.
  Ziua Siguranței pe Internet se desfășoară anual, în luna februarie. Scopul acestui eveniment este de a promova conștientizarea utilizării în siguranță a acestui mediu, internetul. Peste 170 de țări au adoptat această sărbătoare, a cărui organizator este INSAFE - European Safer Internet Network. Astfel, se urmărește ca utilizarea internetului și a tehnologiei să fie făcute cu responsabilitate, în special de către copii și adolescenți.
  Tehnologia are un rol pozitiv, ne folosim de ea zilnic, indiferent dacă scriem un e-mail, ascultăm muzică, urmărim un film, participăm la o întâlnire sau mergem chiar la școală sau la serviciu online. Din păcate, însă, există oameni sau organizații care pot profita de toată această activitate uriașă strânsă pe internet, furând date și informații personale.
24 Ianuarie 1859 - Mica Unire
 În 24 ianuarie se împlinesc 164 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească prin dubla alegere a domnitorului Alexandru I. Cuza. Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezintă primul pas pe calea înfăptuirii statului unitar român.
 Felicitări tuturor pentru realizarea activităților de azi, dedicate Micii Uniri!
Înapoi la cuprins